Eindhoven Mondiaal

Platform voor Eindhovense groepen op het gebied van mondiale bewustwording

Mededelingen

fairtradegemeenteEindhoven 7 januari 2016

Juryrapport Fairtrade Gemeente
De jury van Fairtrade Gemeente heeft de aanvraag voor verlenging van de titel Fairtrade Gemeente Eindhoven positief beoordeeld. De jury vindt dat Eindhoven voldoet aan de zes criteria van de campagne.

lees meer:  Juryrapport verlenging Eindhoven 7 januari 2016


 

uitslag van Watch your World, 14 december:

Christaan Huygens College weet het meest van de wereld

Eindhoven, 14 december 2015

Wat is armoede? Wat houdt armoede in stand? Wat kun je zelf doen aan een duurzame en rechtvaardige wereld? Leerlingen van het Christiaan Huygens College en het Augustinianum uit Eindhoven kregen dit soort vragen tijdens de finale van de Eindhovense scholierencompetitie die op 14 december plaatsvond in de Raadzaal. Wethouder Jannie Visscher reikte na afloop de wereldbeker en een cheque van € 350 uit aan leerlingen van het Christiaan Huygens College bedoeld voor projecten van de Cambodia Dutch Organization.

Quizmaster Joost Tijssen bevroeg de leerlingen over armoede, mondiaal burgerschap en ontwikkelingssamenwerking. Elke school speelde voor een Eindhovense stichting die zich inzet voor internationale samenwerking. Zo speelde het Augustinianum voor de projectkoppeling met Gedaref (Sudan), het Christiaan Huygens voor Emfuleni (Zuid-Afrika) en een tweede groep leerlingen van Christiaan Huygens College streed voor nieuwkomer Cambodia Dutch (Cambodja). De weken voorafgaand aan de wedstrijd bereidden de leerlingen zich op school voor.

Het Christiaan Huygens College voor Cambodia Dutch ging voortvarend van start en leidde halverwege. De inhaalrace van de andere groepen in de finaleronde maakte het nog spannend maar kon niets meer veranderen aan de eindstand. Het Christiaan Huygens mag zich met deze winst ook dit jaar weer de school noemen die het meest weet van de wereld.

De coördinatie van de scholierencompetitie is in handen van Stichting Switch. Dit project is financieel mogelijk gemaakt door de gemeente Eindhoven.

Christiaan Huygens College - Cambodia Dutch winnaar Scholierencompetitie Eindhoven 2015

Christiaan Huygens College – Cambodia Dutch winnaar Scholierencompetitie Eindhoven 2015

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

Eindhoven Mondiaal © 2015 Ad Camp Frontier Theme