Eindhoven Mondiaal

Platform voor Eindhovense groepen op het gebied van mondiale bewustwording

Global Goals Week – 8 tot en met 12 oktober 2019

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 08/10/2019 - 12/10/2019
Hele dag

Locatie
Wereldwinkel Eindhoven


Global Goals Week – 8 tot en met 12 oktober 2019

 

Global Goals Week in Wereldwinkel Eindhoven

Fair Trade Eindhoven vraagt uw aandacht voor de Global Goals Week 2019. Tijdens deze week willen we mensen inspireren rondom het thema hergebruik. Van dinsdag 8 tot en met zaterdag 12 oktober hebben wij in onze winkel aan de Hoogstraat 275 in Eindhoven verschillende activiteiten rondom hergebruik.

In onze wereldwinkel krijgen bezoekers voorbeelden te zien van wat er zoal van gebruikt textiel kan worden gemaakt. Zij kunnen op dinsdag meedoen met een workshop tassen maken. Ook kan men op woensdag komen kijken naar de minimusical ‘Als het water stijgt…’. In deze musical nemen de kinderen u mee naar 2084.

Tijdens de wereldmarkt op zaterdag is er weer veel te zien over allerlei projecten in ontwikkelingslanden. En maakt u kennis met de mensen die zich in zetten voor die projecten.

Met de Global Goals Week vraagt de Fair Trade Eindhoven aandacht voor de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties om de wereld tot een betere plek te maken in 2030. Belangrijk doel is het beëindigen van extreme armoede en het tegengaan van klimaatverandering. Volgens de VN zijn dit ‘de grootste uitdagingen van deze tijd’.

In de Global goals week richten we onze aandacht op hergebruik en willen we mensen inspireren en laten ervaren dat het een uitdaging is om zelf iets te doen om klimaatverandering tegen te gaan.

In ontwikkelingslanden wordt veel materiaal hergebruikt om er mooie dingen van te maken. Wij gooien nog veel te vaak iets weg, omdat het kapot is of omdat we het niet meer mooi vinden. Produceren kost veel water en energie. Het heeft dus voor het milieu veel voordelen als we minder weggooien en dingen langer gebruiken en hergebruiken.

Fair Trade Eindhoven geeft iedereen de kans om met ons mee te werken aan een betere wereld. Van 8 t/m 12 oktober bent u van harte welkom in onze wereldwinkel. Houd onze Facebookpagina (facebook.com/wereldwinkeleindhoven) in de gaten voor meer informatie over alle activiteiten.

In deze Global Goals Week geven we speciale aandacht aan “hergebruik en ons milieu”.

In ontwikkelingslanden wordt veel materiaal hergebruikt om er mooie dingen van te maken.

Tijdens deze Global Goals Week willen we mensen inspireren rondom het thema hergebruik. We laten voorbeelden zien wat er zoal van gebruikt textiel gemaakt kan worden. U kunt meedoen met een workshop. Ook kunt u genieten van de minimusical “Als het water stijgt…”. Tijdens de wereldmarkt is er weer veel te zien over allerlei projecten in ontwikkelingslanden. Voorafgaand aan de wereldmarkt is er een workshop “betrokkenheid” waarin we ideeën uitwisselen hoe we donateurs en belangstellenden kunnen werven en behouden. De expositie “ontmoetingen en emoties” van Kees Habraken wordt geopend en tijdens de remake-show ziet u voorbeelden van producten die gemaakt zijn van gebruikt textiel.

Programma

U kunt hier Programmaboekje Global Goals Week 2019 DEF downloaden.

 

Dinsdag 1 oktober Workshop

Tassen maken van gebruikt textiel

 

13:00 – 16:30

Dinsdag 1 oktober t/m maandag 30 oktober Expositie

“Ontmoetingen en emoties”, schilderijen van Kees Habraken

Dinsdag 8 oktober Workshop

Tassen maken van gebruikt textiel

 

13:00 – 16:30

Woensdag 9 oktober Minimusical

“Als het water stijgt…”

 

19:00

Woensdag 9 oktober Napraten
Zaterdag 12 oktober Workshop

“Betrokkenheid”, hoe inspireer je mensen om projecten te steunen?

 

12:00 – 13:00

Zaterdag 12 oktober Wereldmarkt

Diverse organisaties tonen hun projecten in ontwikkelingslanden

12:00 – 17:00
Zaterdag 12 oktober Opening

Expositie “ontmoetingen en emoties” schilderijen van Kees Habraken

14:00
Zaterdag 12 oktober Remake-show

Show van producten die gemaakt zijn tijdens het project “remake textile”

 

 

 

 

 

14:15
Eindhoven Mondiaal © 2015 Ad Camp Frontier Theme