Eindhoven Mondiaal

Platform voor Eindhovense groepen op het gebied van mondiale bewustwording

9 september: workshop Peace Please bij Omslag

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 09/09/2022
19:30 - 22:00

Locatie
Omslag
Vrijdag 9 september: workshop Peace Please

Op vrijdagavond 9 september vindt bij Omslag een bijzondere workshop plaats rond het gloednieuwe co√∂peratieve ‘spel’ Peace Please. Doel van de workshop is een Cultuur van Vrede te vertalen naar de praktijk van alledag.

De workshop wordt begeleid door Nina Koevoets, verbonden aan PeacePower.

Er kunnen maximaal achttien mensen deelnemen, verdeeld over kleine groepjes. Voertaal is Nederlands, maar bij voldoende animo kan een van de groepjes Engels spreken.

De bijeenkomst begint om 19:30 en eindigt rond 22:00. Locatie: Omslag, Hoogstraat 301a in Eindhoven. Wie wil kan vooraf deelnemen aan een gezamenlijke bio-vega maaltijd.

Vooraf aanmelden is noodzakelijk: 040-2910295 of omslag@omslag.nl
Alleen toegang na ontvangst van onze bevestiging.

Van alle deelnemers wordt een donatie naar draagkracht gevraagd.

Over Peace Please

Peace Please werd ontwikkeld door zeven mensen van vijf NGO’s uit Letland, Polen, het VK, Griekenland en Nederland, als onderdeel van het project ‘Changing the Game: Developing a Culture of Peace in Organisations’, gefinancieerd door het Erasmus+ Programma. Een van de ontwikkelaars is Nina Koevoets; zij is bovendien de initiatiefneemster van het project. Zij zal de workshop bij Omslag begeleiden.

Het spel bestaat uit kaarten met uitdagingen in de acht gebieden van een Cultuur van Vrede, en acties. Spelers kiezen samen welke acties geschikt zijn om de uitdagingen te overwinnen. Zo maken ze kennis met verschillende soorten acties die in meerdere of mindere mate bijdragen aan een Cultuur van Vrede. Dit wordt gedaan via een besluitvormingsproces waarmee de spelers acties bespreken die dagelijks kunnen worden beoefend. Het doel tijdens het spel is om uitdagingen gezamenlijk als een team te overwinnen. Het is een coöperatief spel, waarin je deelneemt aan een proces van collectieve besluitvorming.

De kaarten in het spel zijn in het Engels, maar de spelers kunnen met elkaar in het Nederlands overleggen. Er kan worden gespeeld met drie verschillende groepjes van elk maximaal zes personen. Er kan desgewenst ook een Engelstalig groepje worden gevormd. Nina Koevoets zal het verloop van het spel uitleggen – zo nodig ook in het Engels. Daarna gaat elk groepje zelfstandig aan de slag. Het idee is dat zij binnen ongeveer 45 minuten tenminste vier uitdagingen overwinnen. Nina zal de groepjes observeren en het spel waar nodig verduidelijken. Na afloop is er een nabespreking met de hele groep.

Meer over de workshop en over het spel: http://www.omslag.nl/nieuws/01358.html

We zien uit naar jouw aanmelding.

Heb je nog vragen, neem dan contact op met Marta Resink van Omslag: 040-2910295.

Eindhoven Mondiaal © 2015 Ad Camp Frontier Theme