Eindhoven Mondiaal

Platform voor Eindhovense groepen op het gebied van mondiale bewustwording

5 november: start Sove-vieringen

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 05/11/2022
18:30 - 20:00

Locatie
Johanneskerk


 

SOVE omarmt Paulus

Geachte belangstellende van SOVE, beste Stichting Vredesburo Eindhoven, 

Nieuw begin!
Op zaterdag 5 november starten wij het seizoen 2022-2023 met onze SOVE-vieringen. Dit jaar staan onze lezingen en vieringen in het teken van de brieven van Paulus aan de Tessalonicenzen. De start op 5 november dus. Maar wat voor een start! Een daverende.

 

Nieuw Leerdicht

Wellicht was u er niet van op de hoogte maar op 9 april jl. werd er in de Amsterdamse Ekklesia een nieuw werk van Huub Oosterhuis ten doop gehouden, het leerdicht “Uitgeleid” op muziek van Tom Löwenthal. Het is een prachtig stuk; het bestaat uit liefst 11 nieuwe liederen. Uitgeleid betekent voor ons ook “uitgebreid”. Wij willen uitgebreid aandacht besteden aan deze liederencyclus. Op de eerste plaats gaan de teksten over zoals Oosterhuis in zijn inleiding schrijft: “Leren denken vanuit anderen, met name vanuit die anderen die nietig zijn, bedreigd, op de vlucht, arm.” Een mooie afsluiting eigenlijk van de thematiek van ons vorige seizoen, toen wij het hadden over “Migratie in de Schift”.

 

Nieuwe Brug

Op de tweede plaats zal deze viering, die wij de zuidelijke première van “Uitgeleid” hebben genoemd muzikaal worden verzorgd door koor en musici van de geloofsgemeenschap “De Brug” in Lier, België. Deze muzikale groep staat onder leiding van Geert Hendrikx, die u zich ongetwijfeld nog zult herinneren als dirigent van de beide grote evenementen in Muziekgebouw Eindhoven, genaamd “1000 stemmen zingen Oosterhuis”. Meezingen kunt u echter ook; we zingen nog een paar bekende liederen. Geert zal ook voorganger zijn en hij houdt de toespraak. Kortom. 5 november 2022 om 18.30 uur mag u niet overslaan.

 

Nieuwe kerk

Tot slot nog een belangrijke mededeling: wegens aanstaande verbouwingen van de Ontmoetingskerk zullenonze vieringen komend seizoen houden op de eerste zaterdagen (tenzij anders bericht) in de Johanneskerk aan de Mercuriuslaan Eindhoven, uiteraard op de eerste zaterdagen tot en met juni om 18.30 uur.

 

Nieuwe website

Ga alvast nu naar de website van Sove en reserveer de data van uw keuze in uw agenda. Voorafgaand aan iedere activiteit ontvangt u een nieuwbrief met nadere informatie zoals de ‘Vieringboekjes’ van de hand van Jacqueline Taheij of de hand-outs van Alex van Heusden. Verheugd u terug te zien bij onze activiteiten. Zo kunnen we er echt zijn voor elkaar: toegewijd en onbaatzuchtig.

 

Welkom bij onze nieuwe start

Met hartelijke groet,

Namens SOVE

Michel Besnard.

 

Aanvullende informatie

Ons YouTube kanaal bevat het archief van al onze vieringen. Met één druk op de knop kunt u de eerdere streams nogmaals bekijken. Probeer het, en maak uzelf vertrouwd met een van de wonderen van deze tijd! Succes.
Eindhoven Mondiaal © 2015 Ad Camp Frontier Theme