Eindhoven Mondiaal

Platform voor Eindhovense groepen op het gebied van mondiale bewustwording

25 maart: Extinction Rebellion (XR) is terug! Manifestatie bij Eindhoven Airport.

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 25/03/2023
12:00 - 13:00

Locatie
Eindhoven Airport


EINDHOVEN – Extinction Rebellion (XR) is terug! Manifestatie bij Eindhoven Airport.

Na een geslaagde actie op Schiphol Airport organiseert XR op 25 maart een manifestatie op Eindhoven Airport.

De luchtvaart staat bekend vanwege de uitstoot van CO2. In de regio veroorzaakt Eindhoven Airport luchtvervuiling, geluidsoverlast, en wordt er gezondheidsschade aangericht. Bovendien heeft Eindhoven Airport, net als Schiphol, de natuurvergunning voor de burgerluchtvaart niet op orde. Dit kan zo niet langer. We bevinden ons in een klimaatcrisis en ook Eindhoven Airport moet mee gaan doen.

XR nodigt alle omwonenden van harte uit deel te nemen aan deze manifestatie, waarin voor een afwisselend programma wordt gezorgd met sprekers van bijvoorbeeld Fridays For Future en de Partij voor de Dieren, comedy, en muziek van Huskey en Rythms of Resistance. Klimaatactivisten van Christian Climate Action zullen een gebedsviering verzorgen.

De manifestatie begint om 12 uur op de boulevard naast de vertrek/aankomsthal op Eindhoven Airport.

Wat is Extinction Rebellion?

XR is een wereldwijde burgerbeweging die zich inzet om het leven op aarde te behouden. Rebellen van XR zetten druk op overheden en grote bedrijven – met vreedzame, creatieve en ontregelende acties – om te zorgen dat deze in actie komen tegen de klimaat- en ecologische crisis.

 

Eindhoven Mondiaal © 2015 Ad Camp Frontier Theme