Eindhoven Mondiaal

Platform voor Eindhovense groepen op het gebied van mondiale bewustwording

19 maart t/m 22 maart: Connecting Eindhoven 2020

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 19/03/2020 - 22/03/2020
Hele dag

Locatie
Stichting Ik Wil


DE BIJEENKOMST IS AFGELAST I.V.M. DE MAATREGELEN TER BESTRIJDING VAN HET CORONAVIRUS.

Uitnodiging voor

‘Connecting Eindhoven 2020’

Wil jij een deel zijn de verandering die je zou willen zien in de wereld? Dat kan. Doe mee aan onze conferentie ‘Connecting Eindhoven 2020.’ Vijf dagen lang, in vier talen (Engels, Nederlands, Spaans en Turks) gaan we bouwen aan een Eindhoven waarin we ons samen inzetten tegen discriminatie, racisme en andere vormen van sociale uitsluiting. Dit is een unieke kans om bij te dragen aan een veilige en liefdevolle stad.
Voor meer informatie, programma en om je in te schrijven ga naar: https://forms.gle/AB6iqG5zT2rV9Dfy5 
De conferentie wordt georganiseerd in vier talen: Engels, Spaans, Turks en Nederlands. Trainers vanuit de Verenigde Staten, Spanje, Turkije, Nederland en het Verenigd Koninkrijk komen om met ons hun kennis te delen over Verbindende Communicatie, Macht & Privilege en Maatschappelijke Verandering. We geloven dat verandering kan beginnen wanneer mensen in hun eigen moedertaal de mogelijkheid krijgen om gehoord te worden, te delen en te leren. Op deze manier willen we samen met jullie een stevige basis leggen voor het nog mooier maken van Eindhoven.
Verbindende Communicatie (VC) is gebaseerd op het werk van Marshall Rosenberg, Ph.D. Geïnspireerd door de levens van o.a. Martin Luther King, Nelson Mandela en Gandhi heeft Marshall een model gecreëerd wat helpt tot verbinding en compassie. VC ondersteunt door bij jezelf te checken wat er gebeurd in moeilijke momenten. Wat voel je? Wat heb je nodig? Als je hierin helderheid hebt, kun je dit uiten tegenover jezelf of de ander. Daarnaast helpt het om te luisteren voorbij de ‘tragische’ woorden die de ander uitspreekt. Wat leeft er in die ander? Wat voelt die ander? En wat is er nodig? Zo kun je tot verbinding komen met elkaar. VC is niet alleen maar een model, maar het is manier van in het leven staan.
De derde dag staat in het teken van: Macht en Privilege. Deze dag organiseren we in samenwerking met Mohammed Bencheikh & Elly Bastiaanssen van RADAR Eindhoven. Dit is een verdiepende dag, waarbij je inzicht gaat krijgen in je eigen privileges die je wel of niet hebt. En hoe kun je ruimte creëeren voor anderen? Daarnaast zullen we de ‘Privilege Walk’ lopen om helderheid te krijgen over de verschillen die er zijn in de maatschappij.  
Tijdens de vierde, en laatste dag, gaan we het hebben over Maatschappelijke Verandering. Met alle kennis die we in de afgelopen dagen hebben opgedaan, willen we natuurlijk ook verder gaan bouwen. Gedurende deze dag krijgen mensen de mogelijkheid om hun idee, project of visie te delen en deze in de wereld te zetten. Hierbij krijgen ze ondersteuning en feedback van anderen. Hopelijk ontstaan er hierdoor verbindingen tot co-creaties om deze plannen samen te realiseren.
Adres van de conferentie: Stichting Ik Wil, Kronehoefstraat 30a, 5622 AC Eindhoven
stichting ik wil
st.Philomenastraat 11/13
5622 CG
Eindhoven, Nb 5622 CG
Neem contact met ons op via: evenementen.stgikwil@gmail.com
Eindhoven Mondiaal © 2015 Ad Camp Frontier Theme