Eindhoven Mondiaal

Platform voor Eindhovense groepen op het gebied van mondiale bewustwording

17 September: Vredesweek 2023

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 17/09/2023
13:00 - 18:00

Locatie
Anne Frankplantsoen


Peace in the Park 2023
veelkleurig Eindhovens Vredesfestival in het groen

Onder de noemer “Peace in the Park” houden diverse Eindhovense groepen op het gebied van Vrede, milieu, diversiteit en mondiale bewustwording een festival in het Anne Frank plantsoen langs de Dommel. Uitgangspunt is om de bezoekers kennis te laten nemen van de veelkleurigheid aan Eindhovense groepen die actief zijn om Eindhoven en om de wereld een stukje mooier en vreedzamer te maken.
In deze tijd van oorlog en onzekerheid willen de organisatoren laten zien dat je op verschillende manieren toch kunt werken aan een betere wereld en dat je dat niet alleen hoeft te doen. Zij willen graag het gevoel van onmacht doorbreken dat velen ervaren op dit moment.
Het evenement vind plaats op zondag 17 september van 13:00u tot 18:00u en is vrij toegankelijk voor iedereen.
Het programma bestaat uit een caleidoscoop van activiteiten: van zang en dans via een wereldhapje tot poëzie en dialoog. Iris Pennings zal haar opwachting maken met mooie luisterliedjes, Hobo Jobos brengen punky folk. Mischa en friends brengen Zuid Amerikaanse ritmes. Een speciaal gedeelte van het podiumprogramma is ingeruimd voor muziek uit het Midden-Oosten.
Daarnaast zijn er activiteiten specifiek voor kinderen: tekenen en schilderen voor de Vrede en je kunt meedoen aan diverse workshops: van meditatie en Capoeira tot kleine informatieve bijeenkomsten over actuele problemen in de wereld.
Op deze dag zal er ook aandacht zijn voor de Vredestalentenjacht die enige tijd geleden is gestart: wie bevordert de Vrede op de meest poëtische manier? Uiteraard zullen deelnemers hieraan hun opwachting maken.
Voor wie een kijkje in het programma wil nemen is er een website waarop je programma en laatste berichten kunt inzien: www.peaceintheparkeindhoven.nl.
Het gebeuren is een onderdeel van de Vredesweek in Eindhoven en sluit aan bij de gedachte van het herdenken van 18 september: dat vrijheid niet vanzelfsprekend is en dat aan echte Vrede gewerkt dient te worden.
We roepen iedereen op om zelf een kleedje/dekentje mee te nemen en je eigen ‘Vredespicknick’ te houden en om met elkaar in gesprek te gaan.
Mensen/organisaties, die een bijdrage willen leveren, vragen hebben of op de dag iets kenbaar willen maken, kunnen contact opnemen met het Vredesburo Eindhoven via info@vredesburo.nl. Tevens kun je de organisatie benaderen als je in de toekomst zitting wilt nemen in het organisatiecomité.

Eindhoven Mondiaal © 2015 Ad Camp Frontier Theme