Eindhoven Mondiaal

Platform voor Eindhovense groepen op het gebied van mondiale bewustwording

16 tot 30 September: Vredesweek 2020

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 16/09/2020 - 30/09/2020
Hele dag


Vredesweek 2020 Eindhoven

Activiteiten in het kader van ‘verbinden’

Ondanks de problemen die er op dit moment spelen zal er ook dit jaar in Eindhoven een Vredesweek gehouden worden. Speciale aandacht zal geschonken worden aan activiteiten die als thema ‘verbinden’ hebben. Uiteraard zullen bij alle activiteiten de maatschappelijke afspraken aangaande corona in acht genomen worden. Omdat de activiteiten bepaald worden door ‘wat er kan’ is het voor iedereen aan te raden om regelmatig de websites van organisaties te bezoeken of te kijken op de agenda van mondiaal Eindhoven www.eindhoven-mondiaal.nl of op de webpagina van het Vredesburo www.vredesburo.nl

De activiteiten van dit jaar:

Op woensdag 16 september om 10:00u is op de Paradijslaan de jaarlijkse hederdenkingsbijeenkomst van mensen die ‘verdwenen zijn in Wit-Rusland. De herdenking dit jaar staat uiteraard in het teken van de ontwikkelingen in het land. De huidige positieve ontwikkelingen in deze laatste dictatuur in Europa zijn bepalend voor de toekomst maar hebben hun wortels in het verleden.

Diverse sprekers en dichters. Informatie via de website www.vierbomen.nl;

Op zondag 20 september is er in het parktheater de afsluiting van de activiteiten van de Vrijheidstour: een jaar lang (van Vredesweek tot Vredesweek) gesprekken over de betekenis van vrijheid en vrede in het kader van 75 jaar bevrijding en 100 jaar stad. Thema van de dag is ‘vier je vrijheid’. Het programma bestaat uit 3 blokken van twee uur : het eerste blok start om 13:30u (men dient een voorkeur voor een tijd uit te spreken).

Er is een uitgebreid programma met toneel (theatermonologen + Het Salon), beeldende kunst en muziek (o.a. Iris Pennings en Max Silverenberg).

Voor deze (gratis) manifestatie moet men zich aanmelden via aanmelden@vrijheidstoureindhoven.nl;

Op zaterdag 26 september is er een Vredeswandeling in het kader van ‘Vrede verbindt’ vanaf 10 uur op het Vredespad in de wijk Meerhoven (verzamelen bij de Hangar bij winkelcentrum Terminal M in Eindhoven (Meerhoven). Informatie, gesprek en uitleg over het Vredespad. Deze wandeling wordt georganiseerd door platform Levensbeschouwing en Vrede regio Eindhoven, kortweg platform LEV, waaronder wandelgroep “geloven te voet” in samenwerking met de stichting Vredesburo Eindhoven. Zie ook steeds www.stapjesnaarvrede.nl voor het laatste nieuws en/of instructie i.v.m. mogelijke corona invloeden;

Op zaterdag 26 september is er een symposium/werkconferentie in Dynamo (Catharinaplein 21) met als titel: ‘Forms of resistance/Resistance takes many forms’. Deze bijeenkomst is gericht op de vraag : “hoe geven (jonge) mensen uiting aan hun protest en wat zijn ideeën om mensen in beweging te brengen. Hoe verbinden we mensen weer met het idee van een betere wereld: van Palestina via Libanon naar Wit-Rusland”. Voor iedereen die in aktie wil komen! Aanvang 12:30 tot 17:45;

!!AFGELAST I.V.M. CORONAMAATREGELEN!!
Op woensdag 30 september
vanaf 17:30u zal er door de werkgroep Eindhoven – Kobane een informatieve en muzikale maaltijd geserveerd worden op de Kronehoefstraat 30A (gebouw van de stichting ‘ik wil’). Thema van de bijeenkomst is: ‘Vrede verbindt verschil”.
Mensen komen vertellen hoe zij verbinding leggen in de stad. Aanmelden kan via info@eindhovenkobane.nl Er wordt een bijdrage gevraagd, deze is bestemd voor het scholenproject in Kobane (Syrië).

Het is mogelijk dat er nog aanvullingen komen op dit programma. Daarvoor is het raadzaam om de bovengenoemde websites te bezoeken. Centraal aanspreekpunt voor het totale programma is het Vredesburo op de Grote Berg 41: info@vredesburo.nl.

Eindhoven Mondiaal © 2015 Ad Camp Frontier Theme