Eindhoven Mondiaal

Platform voor Eindhovense groepen op het gebied van mondiale bewustwording

12 november: Workshop muziek uit Latijns-Amerika

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 12/11/2022
15:00 - 16:30

Locatie
Omslag


Beste Omslag-belangstellende,

Op zaterdagmiddag 12 november verzorgt Daniel Fanego bij Omslag een workshop waarin hij de deelnemers laat kennismaken met de oorspronkelijke muziek uit Latijns-Amerika.

De workshop is van 15:00 tot 16:30. Aansluitend is het mogelijk aan te schuiven bij een eenvoudige bio-vega maaltijd. Er kunnen maximaal 15 mensen deelnemen.

Van alle deelnemers wordt een donatie naar draagkracht gevraagd (minimaal 10 euro). Vooraf aanmelden is verplicht. We verwachten veel belangstelling, dus wacht niet te lang met aanmelden. Alleen toegang op vertoon van je bevestigingsmail.

Locatie: Omslag, Hoogstraat 301a, Eindhoven. Tel. 040-2910295.

Wie is Daniel Fanego

Daniel Fanego is een muzikale duizendpoot. Hij woont in Eindhoven, maar werd geboren in de muzikale wijken van Buenos Aires, Argentinië waar hij gitaar studeerde aan het Conservatorium. Naast zijn opleiding trad hij op in Argentinië op verschillende podia en voor televisie. In Nederland is hij afgestudeerd aan het Rotterdams Conservatorium. Hij beheerst tal van instrumenten, waarbij zijn voorliefde uitgaat naar de authentieke (muziek)cultuur van Latijns-Amerika. Hij is docent ‘wereldmuziek’ aan de muziekschool in Nijmegen en treedt regelmatig op, solo of met zijn eigen ensemble. Meer over Daniel: www.danielfanego.com

Tijdens de workshop bij Omslag vertelt hij over de oorsprong van de Latijns-Amerikaanse muziek en hun ritmes. En hij laat ons kennismaken met allerlei fluiten, snaar- en percussie instrumenten uit de Andes, zoals de moseño, sikus, quena, charango, maracas, qüino, …. Daniel over de verbindende kracht van samen muziek maken: ,,Trillingen en ritmes zijn de enige universele taal die we allemaal gemeen hebben. Een taal die verder gaat dan ras, land en andere soorten grenzen”.

Meld je tijdig aan!

De workshop is van 15:00 tot 16:30 uur in de grote werkruimte van Omslag. Er is plek voor maximaal vijftien mensen. Het is noodzakelijk om je vooraf aan te melden. Dat kan telefonisch (040-2910295) of per e-mail: omslag@omslag.nl Geef bij je aanmelding aan of je alleen voor de workshop komt en of je ook blijft eten. Je ontvangt een bevestiging.

Na afloop samen muziek maken en eten

De workshop duurt ongeveer anderhalf uur. Natuurlijk is er volop ruimte om vragen te stellen. Als het lekker weer is, kunnen we na de workshop – desgewenst – samen muziek maken bij een vuurtje in de tuin. Bij Omslag zijn allerlei instrumenten aanwezig, maar je kunt ook zelf een instrument meenemen.

Om 18:00 is er een lekkere vegetarische maaltijdsoep, met brood en salades. Neem zelf ook nog wat lekkers mee om te delen: vegetarisch en bij voorkeur biologisch. Als het regent eten we binnen. Meer over deze unieke workshop (met foto’s): www.omslag.nl/nieuws/01361.html

Daniel is al vele jaren sympathisant van Omslag en dit najaar is hij een paar weken bij ons te gast. Misschien heb je hem al eens ontmoet tijdens Vuur & Soep, of in juni 2021, toen hij samen met zijn muzikale vrienden Misha Lichtveld en Jochem Brok een mini-concert gaf in de tuin van Omslag.

Graag tot ziens!

Met vriendelijke groet,
Namens het Omslag-team,

Marta Resink

Eindhoven Mondiaal © 2015 Ad Camp Frontier Theme