Eindhoven Mondiaal

Platform voor Eindhovense groepen op het gebied van mondiale bewustwording

12 juni: Voor-demonstratie Klimaatmars

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 12/06/2022
13:30 - 14:00

Locatie
Catharinakerk


Klimaatactiviteiten in juni in Eindhoven en Rotterdam

Op zondag 19 juni vindt in Rotterdam de volgende nationale Klimaatmars plaats. Deze begint om 13.00 uur op de Binnenrotte in Rotterdam .
Bernard Gerard van de Klimaat Crisis Coalitie is distributiepunt in Eindhoven e.o. voor actiemateriaal (A2- en A3-posters, stickers, Nederlands- en Engelstalige flyers. Men kan een bestelling bij hem plaatsen, bij voorkeur per email op bjmgerard@gmail.com, met gespecificeerde aantallen en met een voorstel voor een moment om die op te halen.

Ter voorbereiding van de demonstratie in Rotterdam vindt op zondag 12 juni, van 13.30 tot 13.50 uur, in Eindhoven een soort vóór-demonstratie plaats, en wel op het bordes van de Catharinakerk. Deze vóór-demonstratie dient om de regio op te warmen voor de hoofddemonstratie.
Er wordt een groot spandoek gemaakt dat op de grond gelegd wordt, en dat verwijst naar de nationale demonstratie. De aanwezigen worden daarom heen gedrapeerd en vervolgens worden er vanaf de trans van de kerktoren foto’s gemaakt. Die foto’s worden aan de deelnemende personen en organisaties beschikbaar gesteld en dienen voor de pers en voor de social media.
Bij deze demonstratie wordt aan de aanwezigen gevraagd een steunkleur te dragen, en die steunkleur is deze keer groen. De vraag is of u liefst groene kleren wilt dragen en/of iets groens op het hoofd wilt zetten, of een groene paraplu of iets in die geest. Er zijn ook vellen groen papier.
Het wordt een korte en relaxte actie (met maar een of twee hele korte redevoeringen), en men houdt er een leuke foto aan over.
Blijkens een eerdere ervaring kan dat heel aardig werken, als er voldoende mensen aanwezig zijn.

Het Vredesburo roept u dus op om bij beide gelegenheden aanwezig te zijn! Neem vooral ook zoveel mogelijk mensen mee!
En als u actiemateriaal voor 19 juni wilt (voor uzelf of voor een organisatie) , stuur even een mail naar bjmgerard@gmail.com.

Met vriendelijke groeten

Eindhoven Mondiaal © 2015 Ad Camp Frontier Theme